adatlap nyomtatása  PDF letöltése

Heves megye, Gyöngyöspata 
 

Hivatkozási szám: 2131818
Adatlap: https://gyongyosingatlan.hu/gyongyosingatlan/ingatlan/2131818
Ingatlan adatai
Irányár: 390 000 000 Ft
Az ingatlan négyzetméterára: 3 786 Ft
Típus: szőlő
Kategória: eladó
Alapterület: 103 000 m2
Fűtés: gáz
Állapota: felújított normál
Szobák száma: 4
Építés éve: 2012
Szintek száma: 2
Telekterület: 103 100 m2
Kert mérete: -
Erkély mérete: 9 m2
Felszereltség: bútorozott
Parkolás: beállóhely
Kilátás: panoráma
Egyéb extrák: biztonsági ajtó
Részletes leírás
Csodálatos történelmi területek, szőlőültetvények, generációkon átívelő borászati hagyományok, a földnek, a szőlőnek a szeretete, Dionüszosz örökségének az ápolása!

Teljesen felszerelt családi birtokunk és borászatunk készen áll az új birtokos saját szőlőjének megtermelésére, saját borainak készítésére, saját márkájának építésére, valami új, valami egyedülálló megteremtésére!

A birtok a Mátrai Történelmi Borvidék és a Mátrai Nemzeti Park közelében, a Havas-hegy lábánál található külterületen, teljesen körbekerítve, önálló gazdálkodásra alkalmasan. Kézműves borászat, ahol a tömegtermelést célzó eszközök helyett kézi munkával állíthatóak elő a borok egészen a szőlő művelésétől, a borkészítési eljárásokon keresztül a palackozásig, így a legjobb minőség garantált a borkedvelő közönségnek.

A teljes birtok egységei:
- Szőlőbirtok 8 hektáron a Mátrai borvidékre jellemző hagyományos fajtákkal, mint az Olaszrizling, Szürkebarát, Rizlingszilváni, Zenit, Muskotály, valamint világfajták is, mint a Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot noir, Blauburger és a Cabernet fajták.

- Bekerített telephely 2 hektáron, 860 m2-es üzemcsarnok és hangár, melynek részei a borászati csarnok, palackozó üzem, készáru raktár, iroda helyiség.

- Földfelszíni üzemanyagtöltő állomás, külső gáztartály, 3 db saját fúrt kút, földalatti szennyvíztároló tartály, a termeléshez szükséges járművek.

- Borászati berendezések külön lista alapján, amelyek egy kézműves borászat munkafolyamataihoz szükségesek a permetezéstől a palackozásig bezárólag, kompletten.

- Vendégház 238 m2 hasznos alapterülettel. Az első szinten 109 m2-es vendégtér és étkező, valamint konyha és több mosdóhelyiség szolgálja ki a vendégeket a borkóstolókhoz, kisebb összejövetelekhez. Az emeleten 4 vendégszoba került kialakításra, mindegyik saját fürdővel. A fűtés házközpontú, szintenként szabályozható, vízteres cserépkályhával megoldott. A földszinten padlófűtéssel, az emeleten radiátorokkal került kialakításra. Minden helyiség bútorozott, hiánytalanul felszerelt.

- Kerti vendéglátó pavilon (filagória) kültéri programokhoz, természetközeli borkóstolásokhoz, maximum 30 főig.

- A vendégház alatti, Mátyás korabeli, 110 m2-es borospince a meglévő borkészletekkel.

- Átadásra kerül a borászat és a vendégház egységes üzemeltetéséhez, a szőlőültetvények kezeléséhez kapcsolódó, Kft. formában működő üzleti vállalkozás, annak teljes vagyona, minden vagyoni értékű joga.

Miért válassza a mi birtokunkat az ingatlanbefektetéséhez?
Aki egyszer is belekóstolt a szőlőművelésbe, a borkészítés művészetébe, egy birtok felépítésébe és irányításába, az pontosan tudja, mekkora munka, mekkora erőfeszítés és mennyi lemondás szükséges egy olyan egységes és működő gazdaság megteremtéséhez, amely a sok viszontagság és izzadság után már örömet, sikereket és hasznot is hoz tulajdonosának.
Mi most egy ugródeszkát, egy kivételes lehetőséget biztosítunk az ingatlan-együttesünk értékesítése révén, amivel a saját borászatát, a saját, egyedülálló borait rövid időn belül létrehozhatja, megalkothatja!
A terület értékállósága nem kérdéses, hiszen a régió történelmi múltakra tekint vissza, az adottságainak köszönhetően évszázadok óta a növénytermesztés, szőlőtermesztés, borkészítés hazája, így a jövőbeli útja és szerepe, fejlődési képessége is adott.

Pincénk már Mátyás király korában is megvolt. Ezt támasztja alá az a tény, miszerint az 1400-as években a közeli Várdombon vár állott és a pincénkben, oldalágként nyíló 70-80 cm magas alagút ennek a várnak a menekülőútja lehetett. A takarítás során a törmelék alatt egy kerek vízgyűjtő is előtűnt. Ki tudja, a jövőben még mennyi történelmi emlékkel találkozhatunk!

A régióban, a településen és akár a szomszédban is további területek vásárolhatók, illetve közeli gazdálkodók szőlőterméseinek megvásárlása is lehetséges.

Ha egy felépített borászatot keres, ahol még idén belekezdhet a saját borának elkészítésébe, vagy egyszerűen a meglévő gazdaságának kapacitását kívánja bővíteni, esetleg új tevékenységek bevonásában is gondolkodik, akkor ez az a birtok, ami mindezeknek megfelel! Jöjjön, nézze meg!

Érdeklődése esetén állunk rendelkezésére! Az ingatlan személyes megtekintése előtt bővebb felvilágosítást adunk, további képeket is mutatunk, az ingatlantúrát kérésére megszervezzük.
Hirdető adatai
   
Hirdető neve: MIK Magyar Ingatlan Központ
Kapcsolattartó: Somos Mária
Hirdető telefonszáma: +36-30-6936328
Honlap:
 
Képek