Borház szőlőbirtokokkal és vendégház eladó

Szőlő eladó - Gyöngyöspata - Heves megye

390 000 000 Ft

Régi ár: 380 000 000

Gyöngyöspata

HSZ: 2131818 Heves megye
Kategória eladó Típus szőlő Alapterület 103 000 m2 Szobák 4
Csodálatos történelmi területek, szőlőültetvények, generációkon átívelő borászati hagyományok, a földnek, a szőlőnek a szeretete, Dionüszosz örökségének az ápolása!

Teljesen felszerelt családi birtokunk és borászatunk készen áll az új birtokos saját szőlőjének megtermelésére, saját borainak készítésére, saját márkájának építésére, valami új, valami egyedülálló megteremtésére!

A birtok a Mátrai Történelmi Borvidék és a Mátrai Nemzeti Park közelében, a Havas-hegy lábánál található külterületen, teljesen körbekerítve, önálló gazdálkodásra alkalmasan. Kézműves borászat, ahol a tömegtermelést célzó eszközök helyett kézi munkával állíthatóak elő a borok egészen a szőlő művelésétől, a borkészítési eljárásokon keresztül a palackozásig, így a legjobb minőség garantált a borkedvelő közönségnek.

A teljes birtok egységei:
- Szőlőbirtok 8 hektáron a Mátrai borvidékre jellemző hagyományos fajtákkal, mint az Olaszrizling, Szürkebarát, Rizlingszilváni, Zenit, Muskotály, valamint világfajták is, mint a Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot noir, Blauburger és a Cabernet fajták.

- Bekerített telephely 2 hektáron, 860 m2-es üzemcsarnok és hangár, melynek részei a borászati csarnok, palackozó üzem, készáru raktár, iroda helyiség.

- Földfelszíni üzemanyagtöltő állomás, külső gáztartály, 3 db saját fúrt kút, földalatti szennyvíztároló tartály, a termeléshez szükséges járművek.

- Borászati berendezések külön lista alapján, amelyek egy kézműves borászat munkafolyamataihoz szükségesek a permetezéstől a palackozásig bezárólag, kompletten.

- Vendégház 238 m2 hasznos alapterülettel. Az első szinten 109 m2-es vendégtér és étkező, valamint konyha és több mosdóhelyiség szolgálja ki a vendégeket a borkóstolókhoz, kisebb összejövetelekhez. Az emeleten 4 vendégszoba került kialakításra, mindegyik saját fürdővel. A fűtés házközpontú, szintenként szabályozható, vízteres cserépkályhával megoldott. A földszinten padlófűtéssel, az emeleten radiátorokkal került kialakításra. Minden helyiség bútorozott, hiánytalanul felszerelt.

- Kerti vendéglátó pavilon (filagória) kültéri programokhoz, természetközeli borkóstolásokhoz, maximum 30 főig.

- A vendégház alatti, Mátyás korabeli, 110 m2-es borospince a meglévő borkészletekkel.

- Átadásra kerül a borászat és a vendégház egységes üzemeltetéséhez, a szőlőültetvények kezeléséhez kapcsolódó, Kft. formában működő üzleti vállalkozás, annak teljes vagyona, minden vagyoni értékű joga.

Miért válassza a mi birtokunkat az ingatlanbefektetéséhez?
Aki egyszer is belekóstolt a szőlőművelésbe, a borkészítés művészetébe, egy birtok felépítésébe és irányításába, az pontosan tudja, mekkora munka, mekkora erőfeszítés és mennyi lemondás szükséges egy olyan egységes és működő gazdaság megteremtéséhez, amely a sok viszontagság és izzadság után már örömet, sikereket és hasznot is hoz tulajdonosának.
Mi most egy ugródeszkát, egy kivételes lehetőséget biztosítunk az ingatlan-együttesünk értékesítése révén, amivel a saját borászatát, a saját, egyedülálló borait rövid időn belül létrehozhatja, megalkothatja!
A terület értékállósága nem kérdéses, hiszen a régió történelmi múltakra tekint vissza, az adottságainak köszönhetően évszázadok óta a növénytermesztés, szőlőtermesztés, borkészítés hazája, így a jövőbeli útja és szerepe, fejlődési képessége is adott.

Pincénk már Mátyás király korában is megvolt. Ezt támasztja alá az a tény, miszerint az 1400-as években a közeli Várdombon vár állott és a pincénkben, oldalágként nyíló 70-80 cm magas alagút ennek a várnak a menekülőútja lehetett. A takarítás során a törmelék alatt egy kerek vízgyűjtő is előtűnt. Ki tudja, a jövőben még mennyi történelmi emlékkel találkozhatunk!

A régióban, a településen és akár a szomszédban is további területek vásárolhatók, illetve közeli gazdálkodók szőlőterméseinek megvásárlása is lehetséges.

Ha egy felépített borászatot keres, ahol még idén belekezdhet a saját borának elkészítésébe, vagy egyszerűen a meglévő gazdaságának kapacitását kívánja bővíteni, esetleg új tevékenységek bevonásában is gondolkodik, akkor ez az a birtok, ami mindezeknek megfelel! Jöjjön, nézze meg!

Érdeklődése esetén állunk rendelkezésére! Az ingatlan személyes megtekintése előtt bővebb felvilágosítást adunk, további képeket is mutatunk, az ingatlantúrát kérésére megszervezzük.

Ingatlan adatai

Irányár:390 000 000 Ft
Kategória:eladó
Típus:szőlő
Megye:Heves megye
Helység:Gyöngyöspata
Irányítószám:3035
Emelet:Földszint
Alapterület:103 000 m2
Szobák száma:4
Erkély/terasz összmérete:9 m2
Fűtés:gáz
  v.bojler, cserépkályha - fa, szén, padlófűtés, radiátor
Nyílászárók:fa
  thermo üveg
Komfort:félkomfort
Ingatlan állapota:felújított normál
Felszereltség:bútorozott
Parkolás:beállóhely
Kilátás:panoráma
Szintek száma:2
Közművek:villany, ipari áram, víz, vízóra, emésztő, gáz, szilárd út
Jellemzők:üres, beköltözhető, szeparálható, alápincézett
Extrák:biztonsági ajtó
Építés éve:2012
Szintszám:2
Lakásszám:1
Állapot kívül:
Állapot belül:
Szerkezet:könnyű
Tető anyaga:cserép
Telek terület:103 100 m2
Helyiségek
Szint Helyiség Bm. Bejárat Padló Fal
Földszint ügyféltér 109 m2 2.70 m Mázas kerámia festett
Földszint konyha 9,97 m2 2.70 m K Mázas kerámia festett
Földszint kamra 4,20 m2 2.70 m Mázas kerámia festett
Földszint WC 5,60 m2 2.70 m K Mázas kerámia
Földszint WC 5,60 m2 2.70 m K Mázas kerámia
1. emelet szoba 27,4 m2 2.60 m K Laminált parketta festett
1. emelet szoba 19,2 m2 2.60 m K Laminált parketta festett
1. emelet szoba 17 m2 2.60 m K Laminált parketta festett
1. emelet szoba 17 m2 2.60 m K Laminált parketta festett
1. emelet közlekedő 17 m2 2.60 m Laminált parketta festett
1. emelet kamra 4,34 m2 2.60 m K Laminált parketta festett
Garázs, műhely, melléképület
Szint Helyiség Bm. Bejárat Padló Fal
Földszint garázs 860 m2 4 m K Beton
Régió megtekintése térképen

Az ingatlan hirdetője

Somos Mária
MIK Magyar Ingatlan Központ


Az ingatlannal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a hirdető magánszemélyhez, illetve az ingatlant közvetítő irodához a fentebb található elérhetőségek valamelyikén vagy az email űrlap kitöltésével.

Üzenet küldéseKérdése van? Válaszolunk!

Hasonló hirdetések